Sesongissa: Sitruunainen Varhaiskaali

Varhainen kaali on eräänlainen kaali, joka korjataan sen kasvun alkuvaiheessa, ennen kuin se saavuttaa täyden kypsyyden. Se on tyypillisesti pienempi ja mureampi kuin täysin kypsä kaali, ja sen maku on mieto ja hieman makea. Sitruuna lisää kirkkaan ja kirpeän maun kaaliin, tehden tästä ruoasta virkistävän ja maukkaan lisukkeen tai kevyen aterian.

Tausta

Yleensä en välitä unkarilaisista varhaiskaaleista, jotka saapuvat kauppoihin tähän aikaan vuodesta. Jotenkin freesian ilmaantuminen kuitenkin houkutteli nappaamaan kaalin pään ja viipaloimaan siitä lounassalaattia. Salaattiin tein sitruunakastikkeen ja lopputulos oli erittäin herkullinen. Kaalin lempeä maku tuli kauniisti esiin sitruunan kera – ja tuo tuore kaali on pehmeän rapeaa

Muistan, että lapsena toinen kevään merkki oli kotimainen kurkku, jota aloin myös tällä kertaa kiertämään. Kasvihuonekurkkuja tuotetaan nykyään ympäri vuoden ja (valitettavasti myönnän sen) niitä pitää ostaa koko talven. Olet siis onnistunut unohtamaan kuinka koko keittiö täyttyi taivaallisesta kurkun tuoksusta, kun leikkaat palan tuoreesta kotimaisesta kurkusta pitkän ajan jälkeen.

Sitruunainen Varhaiskaali

 • Yksi pieni varhaiskaalin pää
 • Yksi ruokalusikallinen puristettua sitruunaa
 • Yksi uokalusikallinen oliiviöljyä

Viipaloi kaali ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja hieman suolaa. Valmista kastike:

 • raastettua sitruunan kuorta
 • 1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa
 • 2 ruokalusikallista hamppuöljyä
 • 2 ruokalusikallista vettä
 • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
 • 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
 • noin 1 tl jauhettua inkivääriä
 • ripaus suolaa ja mustapippuria
LEMON EARLY CABBAGE
IN SEASON: LEMON EARLY CABBAGE

Sekoita kaikki sitruunankuorta lukuun ottamatta tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu sitruunankuori. Lisää kastike salaattiin.

Sitruunakaalin viimeistelin kurkun lisäksi avokadolla, kurpitsansiemenillä ja parilla tuoreen korianterin oksalla.

– Vau, tämä oli hyvä! Miksi se pysähtyi?

Sitruunainen Varhaiskaali -ravinto

Kaali on eräänlainen lehtivihannes, joka kuuluu ristikukkaisten vihannesten perheeseen. Se on vähäkalorinen ruoka, joka sisältää runsaasti kuitua ja tarjoaa hyvän vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteen, mukaan lukien C-vitamiini, K-vitamiini ja folaatti. Kaali sisältää myös pieniä määriä muita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A-vitamiinia, B6-vitamiinia ja kalsiumia. Kaiken kaikkiaan kaali on ravitseva ja terveellinen ruoka, jota voidaan nauttia erilaisissa ruoissa, kuten salaateissa, keitoissa ja muhennoissa.

Sitruunat ovat eräänlainen sitrushedelmä, joka tunnetaan happamasta maustaan ​​ja korkeasta C-vitamiinipitoisuudestaan. Yksi sitruuna sisältää noin 31 kaloria, 0,3 grammaa proteiinia, 0,2 grammaa rasvaa ja 9,3 grammaa hiilihydraatteja, mukaan lukien 2,5 grammaa kuitua ja 2,8 grammaa luonnollisia sokereita. Sitruunat tarjoavat myös pieniä määriä muita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A-vitamiinia, B6-vitamiinia ja kalsiumia. Ravintoarvonsa lisäksi sitruunoita käytetään usein ruoanlaitossa ja leivonnassa lisäämään ruokien makua. Niitä voidaan käyttää myös limonadin ja muiden juomien valmistukseen.

Miksi liotat kaalia vedessä?

On useita syitä, miksi saatat haluta liottaa kaalia vedessä. Yksi syy on poistaa kaalin pinnalta mahdollisesti oleva lika tai roskat. Kaalin liottaminen vedessä voi myös auttaa rapeamaan sitä ja tekemään siitä virkistävämpää syötävää. Lisäksi kaalin liottaminen vedessä voi auttaa poistamaan kaalin pinnalla mahdollisesti olevat torjunta-aineet tai kemikaalit. Lopuksi kaalin liottaminen vedessä voi myös helpottaa lehtien erottamista, mikä voi olla hyödyllistä, jos käytät kaalia täytekaalisämpylöiden valmistamiseen.

Mitä tapahtuu, jos et pese kaalia?

Yleensä on hyvä pestä kaali ennen sen syömistä tai ruoanlaittoa, koska se voi auttaa poistamaan kaalin pinnalta mahdollisesti olevan lian, roskat tai torjunta-aineet. Jos et pese kaalia, olet vaarassa kuluttaa näitä epäpuhtauksia, jotka voivat olla haitallisia terveydelle. Lisäksi, jos et pese kaalia, se ei välttämättä maistu niin tuoreelta ja rapealta, eikä se välttämättä ole yhtä nautittavaa syödä. Joten on yleensä hyvä idea pestä kaali ennen kuin käytät sitä reseptissä.

Onko kaalivesi hyvä painonpudotukseen?

Kaalivesi, joka on neste, joka jää yli kaalin keittämisen tai höyrytyksen jälkeen, ei välttämättä ole painonpudotuksen ihme, mutta se voi olla terveellinen ja vähäkalorinen vaihtoehto, joka auttaa sinua pysymään nesteytettynä. Kaalivesi on suhteellisen vähäkalorista, vain muutama kalori kupillista kohden, ja se sisältää joitain ravintoaineita ja vitamiineja, joita kaalissa on, kuten C-vitamiinia ja K-vitamiinia. Kaaliveden juominen voi myös auttaa sinua tuntemaan olosi kylläiseksi ja tyytyväiseksi. , mikä voi auttaa estämään ylensyöntiä. Kaaliveteen ei kuitenkaan pidä luottaa painonpudotuksen apuvälineenä, vaan sitä tulisi nauttia osana tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää erilaisia ​​terveellisiä ruokia.

Mitkä ovat kaalin sivuvaikutukset?

Yleisesti ottaen kaali on terveellinen ja ravitseva vihannes, joka tarjoaa hyvän vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteen, eikä sillä tiedetä olevan merkittäviä sivuvaikutuksia. Jotkut ihmiset voivat kuitenkin kokea kaasua, turvotusta tai muita ruoansulatusongelmia kaalin syömisen jälkeen, varsinkin jos he eivät ole tottuneet syömään paljon kuitua. Lisäksi joillakin ihmisillä voi olla allergiaa kaalille, mikä voi aiheuttaa oireita, kuten ihottumaa, nokkosihottumaa tai hengitysvaikeuksia. Jos havaitset sivuvaikutuksia kaalin syömisen jälkeen, on parasta keskustella lääkärin tai terveydenhuollon tarjoajan kanssa.

Mitä suolan laittaminen kaalille tekee?

Suolan lisäämisellä kaaliin voi olla useita vaikutuksia. Ensinnäkin suola voi auttaa tuomaan esiin kaalin luonnollisen maun, jolloin se maistuu suolaisemmalta ja herkullisemmalta. Toiseksi suola voi auttaa pehmentämään kaalia, mikä voi helpottaa sen pureskelua ja sulamista. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos käytät kaalia keitetyssä ruoassa, kuten keitossa tai muhennuksessa. Lopuksi suola voi myös auttaa säilyttämään kaalin poistamalla osan kosteudesta, mikä voi estää sitä pilaantumasta yhtä nopeasti. On kuitenkin tärkeää käyttää suolaa kohtuudella, sillä liiallinen suolan kulutus voi johtaa korkeaan verenpaineeseen ja muihin terveysongelmiin.

Huuhteletko kaalin suolauksen jälkeen?

Kaalia ei yleensä tarvitse huuhdella suolauksen jälkeen. Suola auttaa tuomaan esiin kaalin luonnolliset maut ja voi myös auttaa pehmentämään sitä, jolloin se on helpompi pureskella ja sulattaa. Kaalin huuhteleminen suolauksen jälkeen voi poistaa osan suolasta ja voi heikentää ruuan makua. Jos kuitenkin käytät paljon suolaa ja huomaat, että kaali on liian suolaista makuusi, voit huuhdella sen hetken kylmällä vedellä poistaaksesi osan ylimääräisestä suolasta. Muista vain taputella kaali kuivaksi talouspaperilla tai puhtaalla tiskipyyhkeellä ennen kuin käytät sitä reseptissäsi.

Miten kaali auttaa nivelkipuja?

Ei ole selvää, kuinka kaali voi auttaa nivelkipuihin. Vaikka kaali on ravitseva ja terveellinen vihannes, joka tarjoaa hyvän vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteen, mukaan lukien C-vitamiini ja K-vitamiini, ei ole näyttöä siitä, että sillä olisi erityisiä etuja nivelkipujen hoidossa. Jos sinulla on nivelkipuja, on parasta keskustella lääkärin tai terveydenhuollon tarjoajan kanssa, joka voi auttaa sinua määrittämään kivun syyn ja suosittelemaan sopivia hoitovaihtoehtoja.

Onko kaalin syöminen päivittäin terveellistä?

Kaalin päivittäinen syöminen voi olla terveellinen vaihtoehto osana tasapainoista ruokavaliota. Kaali on vähäkalorinen, runsaasti kuitua sisältävä ruoka, joka tarjoaa hyvän vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteen, mukaan lukien C-vitamiini, K-vitamiini ja folaatti. Se sisältää myös pieniä määriä muita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A-vitamiinia, B6-vitamiinia ja kalsiumia. Päivittäinen kaalin syöminen voi auttaa tukemaan tervettä ruuansulatusjärjestelmää, ja se voi myös tarjota muita mahdollisia terveyshyötyjä, kuten vähentää tiettyjen syöpätyyppien riskiä. On kuitenkin tärkeää syödä erilaisia ​​ruokia sen sijaan, että luottaisit yhteen ruokaan ruokavaliosi perustana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *